Dorsz po łebsku
Festiwal Pomuchla Łeba
 

Składniki:

  • sól, pieprz
  • ser
  • pieczarki
  • cebula
  • natka pietruszki
  • sok z cytryny
  • mąka
  • jajko
  • tłuszcz do smażenia
  • sos czosnkowo-ziołowy

Przepis:

Filet z dorsza bez skóry rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, następnie na tak przygotowany filet nakładamy farsz (ser, podsmażone pieczarki, zrumieniona cebulka, natka pietruszki, sól, pieprz).

Filet zwijamy, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy mąką. Zawinięty wkładamy do rozbitego jajka. Smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podajemy z sosem czosnkowo-ziołowym.


Hotel Wodnik ***
ul. Nadmorska 10
84-360 Łeba
tel. 5986613366
fax 598661542
www.wodnik.leba.biz
 
<< Dorsz w skorupce ziołowo-orzechowejWęgorz w koperku >>
 
www.leba.turystyka.pl