Dorsz w skorupce ziołowo-orzechowej
Festiwal Pomuchla Łeba
 

Składniki:

  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • orzechy włoskie
  • bułka tarta
  • natka pietruszki
  • oregano
  • bazylia
  • masło
  • sos jogurtowy lub koperkowy

Przepis:

Filet z dorsza solimy, pieprzymy, skrapiamy sokiem z cytryny następnie obtaczamy we wcześniej przygotowanej panierce (tj. rozdrobnione orzechy włoskie, bułka tarta, natka pietruszki, oregano, bazylia, sól, pieprz).

Opanierowany filet układamy na blaszce, dodajemy masło. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni około 15-18 minut. Podajemy z zimnym sosem np. jogurtowym, koperkowym.


Hotel Wodnik ***
ul. Nadmorska 10
84-360 Łeba
tel. 5986613366
fax 598661542
www.wodnik.leba.biz
 
<< Pulpety z dorsza w chrzanowo-koperkowym sosieDorsz po łebsku >>
 
www.leba.turystyka.pl