Dorsz w śmietanie
Festiwal Pomuchla Łeba
 

Składniki:

  • 450g filetów z dorsza
  • 3 łyżki masła
  • 1/2 zielonej papryki pokrojonej w kostkę
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 1 łodyga selera naciowego pokrojonego w kostkę
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • 1 szklanka tartego sera
  • 1/2 szklanki tartej bułki
  • 1/2 łyżeczki soli, pieprz do smaku

Przepis:

Podgrzać piekarnik do temp.180°C Umyć i osuszyć rybę,posolić i ułożyć w brytfannie. W rondlu rozgrzać masło.dodać cebulę, pieprz i seler, poddusić do miękkości. Dodać pomidory gotować na małym ogniu, do odparowania płynu.

Jarzyny wyłożyć na rybę. Dodać śmietanę, posypać serem i tartą bułką. Piec w piekarniku około 30 minut.


Faleza – Dom Wczasowy
ul. Turystyczna 4, 84-360 Łeba
tel. 059 8662270, 059 8661239
kom. 605957833
www.faleza.wlebie.pl
 
<< Dorsz w galarecieDorsz książęcy w sosie chrzanowym >>
 
www.leba.turystyka.pl