Filet z dorsza przekładany szpinakiem
Festiwal Pomuchla Łeba
 

Składniki:

  • 0,18kg filetów z dorsza
  • 1 pęczek szpinaku świeżego
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 ćwiartki cytryny
  • 0,050ml śmietany 30%
  • ząbek czosnku
  • 0,050kg masła
  • 0,15kg ziemniaków
  • oliwa z oliwek
  • 1/2 pęczka kopru

Przepis:

Filet z dorsza dzielimy na 3 kawałki, przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny, smażymy na oliwie z oliwek. Świeży szpinak myjemy, suszymy. Na rondelek wrzucamy masło, czosnek, szpinak i na koniec wlewamy śmietanę. Dusimy około 1 minuty.

Ziemniaki ugotowane układamy na talerzu. Filety z dorsza przekładamy szpinakiem na przemian i dekorujemy koperkiem.


Hotel Neptun
ul. Sosnowa 1
84-360 Łeba
tel. 598661432
fax 598662357
www.neptun.leba.biz
 
<< Filet z dorsza w ziarnach sezamu podany z mieszanką królewskąFilet z dorsza zapiekany z parmezanem i małżami >>
 
www.leba.turystyka.pl