Filety w zalewie Vikinga
Festiwal Pomuchla Łeba
 

Zalewa:

  • liść laurowy
  • 5 ziarenek pieprzu
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 szklanki wody
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 6 łyżek octu
  • 3 łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 mały przecier pomidorowy
  • 2 łyzki ketchupu
  • 1 papryka świeża
  • 4 cebule
  • 5 korniszonów

Przepis:

Paprykę i cebulę pokroić w paski – cebulę sparzyć. Korniszony pokroić w plastry.

Filety z dorsza pokroić w kostkę, obtoczyć w mące i usmażyć. Warzywa dodać do zalewy i zalać rybę.


Tawerna Rybacka Viking
ul. Powstańców Warszawy 4
84-360 Łeba
tel. 598661749
www.viking.leba.biz
 
<< Galaretka rybnaRyba w śmietanie >>
 
www.leba.turystyka.pl