Galaretka rybna
Festiwal Pomuchla Łeba
 

Składniki:

  • 2 kg dorsza
  • 8 dag marchwi
  • 10 dag selera
  • żelatyna
  • cytryna
  • 2 ogórki kiszone
  • pieprz, sól do smaku
  • odrobina octu

Przepis:

Pokrojone warzywa zagotować, wrzucić do nich rybę. Gotować na małym ogniu około 15 minut. Wyjąć rybę, obrać z ości, pokroić. Wywar zmieszać z rozpuszczoną żelatyną i wymieszać z rybą.

Wlać do małych pojemników i zostawić do zastygnięcia. Następnie wyjąć i udekorować.


Dom Wczasowy Pod Zegarem
ul. Kościuszki 92
84-360 Łeba
tel. 598662449
fax 598662449
www.podzegarem.leba.biz
 
<< Dorsz w szuwarach łebskichFilety w zalewie Vikinga >>
 
www.leba.turystyka.pl