Pulpety z dorsza
Festiwal Pomuchla Łeba
 

Składniki:

  • 60 dag filetów
  • mała bułka czerstwa
  • mleko
  • 10 dag cebuli
  • tłuszcz
  • jajko
  • natka pietruszki
  • 8 dag marchwi
  • 8 dag pietruszki
  • 10 dag selera
  • 3-4 dag masła
  • sól, pieprz i sok z cytryny do smaku

Przepis:

Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami i pozostawić w chłodziarce na 30 min.

Następnie zemleć razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wymieszać z masą rybną, jajkiem i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Warzywa umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą wodą, gotować.

Z przygotowanej masy rybnej uformować okrągłe pulpety, włożyć do wywaru, w połowie gotowania posolić. Po ugotowaniu wyjąć, ułożyć na półmisku, obłożyć pokrajanymi w paseczki warzywami i kawałkami masła.


Pensjonat Angela
Plac Dworcowy 2a
84-360 Łeba
tel. 059 8662647
fax 059 8662216
kom. 602453640
www.angela.wlebie.pl
 
<< Dorsz po ŁebskuDorsz w galarecie >>
 
www.leba.turystyka.pl