Ryba łebska
Festiwal Pomuchla Łeba
 

Składniki:

  • 600 gram świeżego dorsza (filet)
  • 1 średnia czerwona cebula
  • 1 cebula słodka
  • 2 szklanki śmietany kremówki
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 szklanka mąki
  • sól, pieprz, papryka słodka (do smaku)

Przepis:

Rybę pokroić w dużą kostkę, wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną cebulę, łyżkę koncentratu pomidorowego. Dodać słodką paprykę, wszystko delikatnie oprószyć mąką i zalać szklanką śmietany, doprawić do smaku.

Dusić pod przykryciem przez 5 minut. Tak przyrządzoną rybę podać na placku ziemniaczanym.


Pałac w Poraju
Poraj 5
84-352 Wicko
tel. 598611771
fax 598611771
kom. 505683353
www.poraj.leba.biz
 
<< Dorsz w papilotachDorsz w szuwarach łebskich >>
 
www.leba.turystyka.pl