Węgorz w koperku
Festiwal Pomuchla Łeba
 

Składniki:

  • sół, pieprz, vegeta
  • oliwa z oliwek
  • koperek
  • masło

Przepis:

Wypatroszoną i umytą rybę pokroić w dzwonki o szerokości ok. 5 cm, następnie obsypać je solą, pieprzem i vegetą.

Smażymy z obu stron na oliwie z oliwek. Tak usmażone dzwonki układamy w brytfannie lub naczyniu żaroodpornym (jedna warstwa).

Posypujemy świeżo pokrojonym koperkiem i obkładamy kawałkami masła. Wkładamy do piekarnika na czas aż rozpuści się masło.


Hotel Wodnik ***
ul. Nadmorska 10
84-360 Łeba
tel. 5986613366
fax 598661542
www.wodnik.leba.biz
 
<< Dorsz po łebskuDorsz wigilijny w winie >>
 
www.leba.turystyka.pl